Nederlands pensioengeld in Chinese huurhuizen | Nieuwsbericht | DCCC

Nederlands pensioengeld in Chinese huurhuizen Mar. 15 – Nederlandse huizen zoekers hebben er niks aan, gepensioneerden mogelijk wel. NL grootste pensioenbelegger APG steekt met andere partijen bijna €400 miljoen in huurhuizen in China. APG zit samen in het project met onder anderen Bouwinvest, dat vooral belegt voor pensioenfondsen, zoals het pensioenfonds van de bouw. Voor APG, dat al belegde in woningen in Europa & VS, is het een nieuwe stap.

APG zit samen in het project met onder anderen Bouwinvest, dat vooral belegt voor pensioenfondsen, zoals het pensioenfonds van de bouw. Voor APG, dat al belegde in woningen in Europa en de VS, is het een nieuwe stap. De zakenpartners, onder wie het Amerikaanse Greystar, richten zich in eerste instantie op Shanghai. Greystar ziet China als een ’buitengewone’ groeimarkt voor investeringen in huurhuizen, mede vanwege het tekort aan huurhuizen in het hogere segment. Naar zulke huizen is een toenemende vraag vanwege de snel groeiende welvaart en populatie in de Chinese steden.

Bouwinvest opende onlangs een kantoor in het Australische Sydney, vanwege expansieplannen in de het Aziatisch-Pacifische gebied. „Deze investering in China past goed bij onze recente investering in huurhuizen in centraal Tokio”, zei de lokale Bouwinvest-directeur Tjarko Edzes in gezamenlijke persverklaring.

APG belegt in totaal €471 miljard voor pensioenfondsen. Bouwinvest heeft een belegd vermogen van omstreeks €10 miljard. Het bedrijf wil de hoeveelheid aan geïnvesteerd kapitaal in de Aziatische regio en het Pacifisch gebied laten groeien naar €1,5 miljard in 2021.

Na 17 Jaar Eerste Nederlands Kalfsvlees in Chinese Schappen

Na 17 Jaar Eerste Nederlands Kalfsvlees in Chinese SchappenHet kostte 17 jaar onderhandelen, protocollen opstellen en procedures doorlopen, maar nu is het dan zover: voor het eerst ligt er Nederlands kalfsvlees van de VanDrie Group in Chinese supermarkten. Maar om werkelijk voet aan de grond te krijgen in de potentieel gigantische afzetmarkt wordt nog een hele klus, vertelt Marijke Everts, sinds deze maand directeur corporate affairs van de VanDrie Group.

Chinees woord voor kalfsvlees – “In het Chinees bestond nog niet eens een woord voor kalfsvlees. We moeten het product daar letterlijk introduceren. 2019 staat vooral in het teken van bekendheid geven aan het product kalfsvlees. Wij moeten laten zien dat kalfsvlees uitstekend past in traditioneel Chinese gerechten. Dat is nog een hele uitdaging”, zegt de opvolgster van Henny Swinkels.

Chinezen eten vooral varkensvlees. Maar zeker in de vele metropolen is de Westerse keuken steeds populairder. Daardoor kunnen kalfs- en rundvlees potentieel belangrijke exportproducten worden voor Nederlandse ondernemingen. Maar de Chinese autoriteiten werpen hoge drempels op waar het gaat om eisen op het gebied van diergezondheid, hygiëne en traceerbaarheid. Daardoor heeft de markttoegang voor het kalfsvlees ook zo lang geduurd.

Profileren – Everts: “Nu dat is gelukt, kunnen we ons profileren als Nederlands kwaliteitsproduct dat door alle controles is gegaan en gegarandeerd veilig is. Daar hechten niet alleen de autoriteiten maar ook de Chinese consumenten veel waarde aan.” Na de babymelkaffaire in China in 2008 is bijvoorbeeld de populariteit van Nederlands babymelkpoeder enorm gegroeid, omdat die gegarandeerd veilig is. Van die goede naam kan nu ook het kalfsvlees profiteren, hoopt Everts.

De eerste partij kalfsvlees betreft de luxere delen van het kalf en wordt afgezet in supermarkten en foodserviceketens in miljoenensteden als Beijing en Hangzhou. Uiteindelijk wil VanDrie ook karkassen en bijproducten zoals orgaanvlees gaan leveren aan China. De kalfsvleesintegratie waagt zich niet aan grote groeicijfers, maar zet bescheiden in voor de eerstkomende jaren. “We durven wel uit te spreken dat we verwachten in de komende drie jaar 15 miljoen euro aan kalfsvlees af te zetten in China. Daarvoor moeten we al flink aan de bak. Als we Chinese consumenten aan het kalfsvlees krijgen, dan kan het hard gaan. Lukt dat niet, dan zal de afzet bescheiden blijven”, spreekt Everts nu uit.

Chinees Gadgetmerk Xiaomi Officieel naar Nederland

Chinees Gadgetmerk Xiaomi Officieel naar NederlandHet Chinese telefoonmerk Xiaomi treedt officieel toe tot de Nederlandse markt. Het bedrijf maakt voordelig geprijsde smartphones, elektrische steppen en allerlei slimme apparaten. De Chinese multinational Xiaomi heeft aangekondigd dat het vanaf eind maart officieel aanwezig is in Nederland, België en Luxemburg. De introductie vindt op 28 maart plaats met een persevenement in Amsterdam.

Daar zijn onder andere de laserbeamer, de elektrische step, de Laptop Air van het bedrijf te zien. Ook wordt de nieuwe smartphone Xiaomi Mi 9 gepresenteerd. Xiaomi is momenteel de nummer 5 op de wereldwijde smartphonemarkt. Het merk verkoopt veel smartphones in China en India. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en heeft ondertussen ruim 15.000 werknemers. In eigen land kampt Xiaomi met een afnemend marktaandeel. De Chinese merken Huawei, OnePlus, Lenovo en Oppo brengen al langer smartphones in Nederland uit. Xiaomi is ook de producent van de populaire Pocophone F1.

Sinds afgelopen jaar is Xiaomi al voorzichtig aanwezig in Nederland, door direct te verkopen aan grote webshops als Belsimpel, Bol.com en Coolblue. Voor elektrische steppen en slimme huisapparaten moet vooralsnog worden uitgeweken naar importwebsites. Het is niet duidelijk welke producten Xiaomi op termijn gaat verkopen in Nederland, maar naar verwachting gaat het om meer dan alleen smartphones. Xiaomi heeft een enorm portfolio, van luchtreinigers tot robotstofzuigers en tv’s. Zo kondigde het bij het afgelopen evenement op de techbeurs MWC een Philips Hue-achtige ledlamp aan.