China Yili Opent Nieuw Innovatiecentrum in Nederland | Nieuwsbericht | DCCC

China Yili Opent Nieuw Innovatiecentrum In NederlandSep. 19 –  Yili, het grootste zuivelbedrijf van China (en Azië), opent op 12 september het nieuwe innovatiecentrum in Wageningen, Nederland. Het centrum is gehuisvest in het ultramoderne Plus Ultra gebouw op Wageningen Campus. De universiteit maakt deel uit van Wageningen University & Research en is de enige universiteit in Nederland die zich specifiek richt op het thema ‘gezonde voeding en leefomgeving’.

Samenwerkingen en ondersteunde – Het Chinese Yili opende in 2014 zijn eerste buitenlandse zuivelfabriek in Nieuw-Zeeland en is in 2014 gestart met het Europese Innovatie centrum in Nederland. Dit is het eerste buitenlandse Innovatie centrum van de Chinese zuivelsector. Het doel hiervan is om de samenwerkingen met Europese bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten op meerder manieren uit te breiden. Oost NL ondersteunde YILI bij onder andere introducties in het netwerk op lokaal, provinciaal en landelijk niveau.

Nieuw innovatiecentrum in Wageningen – Bij de openingsceremonie delen de CEO van Yili als Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen UR, hun visie over het belang van internationale samenwerking op het gebied van zuivel. De burgemeester van Wageningen onderstreept met zijn aanwezigheid het belang van het Yili Innovation Center Europe voor de regio. Het Opening Event wordt bijgewoond door een grote Chinese delegatie, er zijn tevens internationale vertegenwoordigers van ruim 40 verschillende universiteiten, kennisinstituten en bedrijven aanwezig. Tijdens het Opening Event wordt een PhD-award uitgereikt aan een veelbelovende promovendus die een uitmuntend voedingskundig onderzoek heeft uitgevoerd.

Onderzoek naar goede en betaalbare voeding – In thuisland China, in Liangshan, heeft Yili de nieuwe voedingsstrategie 2020 al gepresenteerd. Die strategie zal een belangrijk deel van het innovatie- en onderzoekswerk over de grens bepalen. Yili wil meer onderzoek doen naar de ontwikkeling van goede en betaalbare voeding voor armere en oudere mensen in arme en achtergebleven gebieden. Het bedrijf toont zich de laatste jaren al langer sociaal betrokken door onder meer de schenking van pakketten drinkmelk aan studenten en scholieren. Ook toont het zich betrokken bij verbetering van de gezondheidszorg op het platteland, in dorpen en kleinere steden. Onder meer met behulp van Europese wetenschappers en hun kennis wil het bedrijf graag nog betere voeding ontwikkelen voor met name de zwakkere groepen, Yili richt zich op internationalisatie met de focus op innovatie.

Yili Industrial Group Co., Ltd – Yili is leverancier van zuivelproducten in China. Het bedrijf is opgericht in 1956. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hohhot, de hoofdstad van de Chinese autonome regio Binnen-Mongolië. Het is Azië’s grootste zuivelproducent en enige sponsor van zuivelproducten voor de Olympische Winterspelen in 2022 in Peking. Het is het eerste Chinese zuivelbedrijf ooit dat in de Chinese zuivelsector een omzet van 9 miljard Euro en een netto winst van meer dan 650 miljoen Euro behaalde. Het is daarmee het op 8 na grootste zuivelbedrijf ter wereld.

Yum China heeft geen Trek in Miljardenbod

Yum China Heeft Geen Trek In MiljardenbodDe grootste uitbater van fastfoodrestaurants in China, Yum China, heeft naar verluidt een overnamebod van 17 miljard dollar afgewezen. Een groep investeerders aast volgens ingewijden al langer op de exploitant van Chinese vestigingen van ketens als Pizza Hut en KFC maar vindt tot dusver nul op zijn rekest.

De groep overnamepartijen zou bestaan uit investeerders Hillhouse, KKR en DCP Capital en een fonds van de Chinese overheid. Het consortium blijft ondanks het afgeketste bod wel in gesprek met Yum China. De investeerders willen het fastfoodbedrijf naar verluidt van de beurs in New York halen, om het later naar de beurs in Hong Kong te brengen.

Yum China werd twee jaar geleden afgesplitst van Yum Brands. Vestigingen van KFC en Pizza Hut kampen de laatste jaren met afzwakkende verkoop in China, onder andere als gevolg van veranderende eetgewoonten onder jongeren.

Hermès Profiteert van Koopgrage Chinezen

Hermès Profiteert van Koopgrage ChinezenHet Franse luxemerk Hermès kijkt terug op een sterk halfjaar. De fabrikant van onder meer parfums, sjaaltjes, dassen en tassen deed vooral goede zaken in China en zag zijn winstgevendheid oplopen naar het hoogste niveau ooit.

De terugkerende operationele winst steeg naar 34,5 procent van de omzet. Dat was boven de verwachtingen van marktkenners. De nettowinst steeg met 17 procent naar 708 miljoen euro.

De omzet steeg met 5 procent naar 2,9 miljard euro. De groei in de regio Azië was 15 procent, ondanks de handelsoorlog tussen met name Verenigde Staten en China. In eigen land en in Europa als geheel was ook sprake van een stijging, al was die iets bescheidener dan in Azië. Voor het hele jaar houden de Fransen rekening met verdere groei van de omzet, ondanks de toenemende geopolitieke spanningen.