Babymelkpoeder staat top export naar China | Nieuwsbericht | DCCC

Babymelkpoeder staat op 1 exportproduct naar China| Nieuwsbericht | DCCC Dec. 7 – Nederland Exporteerde meer babymelkpoeder naar China. Babymelkpoeder staat op 1 exportproduct naar China. Babymelkpoeder is in 2018 het belangrijkste exportproduct naar China. Tot en met augustus dit jaar ging er voor bijna 700 miljoen euro aan babymelkpoeder naar China,dat is 16 procent meer dan een jaar eerder.

Naast babymelkpoeder exporteerde Nederland voor 440 miljoen euro aan andere voedingsmiddelen, waaronder vlees- en zuivelproducten. De export van babymelkpoeder naar China zit in de lift – Inmiddels is melkpoeder het belangrijkste exportproduct van Nederland naar China. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de eerste acht maanden van 2018.

De export van industriële producten naar China was in de eerste acht maanden van 2018 goed voor bijna €4,8 miljard. Dat is €860 miljoen (15%) minder dan in dezelfde periode van 2017. De afname wordt deels verklaard doordat China minder industrieel afval importeert. De export van babymelkpoeder groeit juist.

Babymelkpoeder – Babymelkpoeder is in 2018 het belangrijkste exportproduct naar China. Tot en met augustus dit jaar ging er voor €695 miljoen aan babymelkpoeder naar China, dat is €95 miljoen meer dan een jaar eerder. In 2017 stond babymelkpoeder in de ranglijst op nummer drie, na afval en machines.

Vlees en zuivel – Naast babymelkpoeder exporteerde Nederland in de eerste acht maanden van 2018 voor €€440 miljoen aan andere voedingsmiddelen naar China. Wat betreft vlees is sprake van een daling van €202 miljoen naar €158 miljoen. Ook in de categorie zuivel (niet babymelk) gaat het in 2018 minder goed dan in 2017. Hier meldt het CBS een daling van €172 miljoen naar €108 miljoen.

Export afval – De daling van de totale export naar China zit deels in een afname van de export van industrieel afval. De export van Nederlands industrieel afval bedroeg in januari tot en met augustus 2017 nog€ 830 miljoen. In de periode januari tot en met augustus 2018 lag deze exportwaarde op €340 miljoen, 60% minder.

Nederlandse Arcadis krijgt Ontwerpklus in China

Nederlandse Arcadis krijgt ontwerpklus in ChinaArcadis heeft een watergerelateerde ontwerpopdracht in China in de wacht gesleept. Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau mag een deel van de stedenbouwkundige ontwikkeling van de Chinese stad Shenzhen ontwerpen. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Shenzhen ligt dichtbij Hongkong en is een van de snelst groeiende steden ter wereld. De Longgang-rivier is volgens Arcadis nu nog het afvoerputje van de stad. De ruimtelijke kwaliteit en het milieu zullen dus moeten verbeteren.

“Niet alleen voorziet het ontwerp in aanpak van de hoofdstroom maar ook de zijrivieren verder stroomopwaarts, die voor de wateraanvoer zorgen. Door daar te beginnen raakt het water niet vervuild en zijn er minder pieken in de afvoer tijdens regenachtige periodes’’, legt John Boon, hoofd landschapsarchitectuur en stedenbouw bij Arcadis in Nederland, uit.

Gelderse Handelsmissie naar China

provincie Gelderland met een handelsmissie naar de Chinese provincies Hubei en Shandong In navolging van het succes van voorgaande handelsmissies gaat de provincie Gelderland met een handelsmissie naar de Chinese provincies Hubei en Shandong. Dit gebeurt onder leiding van Michiel Scheffer, gedeputeerde voor economie, innovatie en internationale betrekkingen.de Gelderse handelsmissie naar China van 2 tot en met 8 december.

De missie – De provincie Gelderland heeft ruim 10 jaar een hechte band met de provincie Hubei en de gemeente Arnhem onderhoud ook al bijna 20 jaar goede betrekkingen met zusterstad Wuhan. Deze contacten worden ingezet ten dienste van deelnemende bedrijven aan de handelsmissie. Deelname biedt u een goede gelegenheid om uw netwerk in China op te bouwen of uit te breiden.

Voorbereidende bijeenkomst – In voorbereiding op de missie worden deelnemers tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over het zakendoen in China. Aan bod komen onder andere: intellectueel eigendom, communicatie met Chinese partners en informatie-uitwisseling.

Wat levert deelname u op?

  • Optimale voorbereiding voor de Chinese markt.
  • Een individueel programma, samengesteld op basis van uw wensen.
  • Persoonlijke afspraken met potentiële Chinese zakenpartners.
  • Een podium om uw bedrijf te presenteren.
  • Netwerkmomenten tijdens gezamenlijke diners, recepties en diverse evaluatiemomenten.
  • De mogelijkheid om eigen afspraken in China te combineren met deelname aan het missieprogramma.

Kosten en deelname – Deelname aan deze handelsmissie is gratis. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Dit geldt ook voor de kosten voor eventuele tolken en lokaal vervoer tijdens individuele afspraken. De missie staat open voor bedrijven uit heel Nederland, met een nadere focus op Oost-Nederland.

Heeft u interesse in deelname? Meld u aan vóór 5 oktober. Na aanmelding nemen we contact met u op voor een intakegesprek. Meer informative –  Neem voor meer informatie over deze handelsmissie contact op met:Tel: 06 1841 6749; Email: judith.vandebovenkamp@oostnl.nl