Feeding-greening handelsmissie China November 2019 | Nieuwsbericht | DCCC

Feeding-greening handelsmissie China November 2019 | Nieuwsbericht | DCCC Nov. 5 – Het voeden van 1.4 miljard consumenten in China, de transitie naar duurzame energie en het gebruik van minder water: een aantal van de grootste maatschappelijke uitdagingen van dit moment is direct verbonden met de tuinbouwsector. Hierdoor kijkt de hele wereld naar Nederland,’ zegt Leo Marcelis, hoogleraar tuinbouw aan de Wageningen Universiteit.

“Sino-Dutch Horti Cooperation Conference” op 18 November, 2019 in Beijing

Volgens het World Economic Forum zijn wolkenkrabbers met daarin Vertical Farms een mogelijke oplossing voor het voedselprobleem. Talloze bedrijven in deze editie zijn betrokken bij de ontwikkeling van Vertical Farming.
Naarmate een steeds groter deel van de wereldbevolking in steden gaat wonen, ligt er ook potentie voor de sector in het leveren van schone lucht aan inwoners van de stad. Planten zuiveren immers de lucht en geven zuurstof af.

De kernboodschap is: veilig en meer produceren, met minder kosten en minder energieverbruik. Bent u actief in de land- en tuinbouwsector of in duurzame stedelijke ontwikkeling? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Chinese bedrijven, de lokale markt verkennen of uw relaties in China verstevigen? Ga dan van 16 tot en met 23 november mee met de handelsmissie naar China.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), de provincie Zuid-Holland, de Nederlandse ambassade in China en verschillende Chinese partnerorganisaties organiseren op 18 november in Beijing de Sino-Dutch Horti Cooperation Conference: Feeding and greening Chinese cities. Het thema is duurzame stedelijke ontwikkeling en de rol van moderne land- en tuinbouw daarin.

Kansen voor Nederlandse Bedrijven met Bedrijvenprogramma

Nederlandse tuinbouw kan China helpe. De sterk groeiende bevolking voorzien van betrouwbare voeding is een grote uitdaging voor de Chinese overheid. Duurzame groei en land- en tuinbouw zijn kansrijke sectoren waarop we goed kunnen samenwerken met China en elkaar kunnen versterken. Tijdens de conferentie kunt u op hoog niveau contacten leggen en die verder uitbouwen.

De handelsmissie onder leiding van de overheid geeft extra aandacht aan het ondertekenen van contracten of MoU’s. De organisatie kan u helpen bij het aangaan van samenwerking met Chinese bedrijven. Ook kunt u steun krijgen bij besprekingen over moeilijkheden die uw bedrijf misschien ondervindt bij (toekomstige) samenwerking met de overheid of bedrijven in dit land.

Naast de conferentie en het bijwonen van de officiële bezoeken, is er een uitgebreid en gevarieerd programma met de focus op duurzame ontwikkeling (water, bodem, milieu en stedelijke ontwikkeling) en moderne land- en tuinbouw. Het programma bevat onder meer lezingen, matchmakingsessies, werkbezoeken, netwerkevenementen en bijeenkomsten met lokale overheidsinstanties. Ook voert u een-op-eengesprekken met mogelijke zakenrelaties en deelt u ervaringen met Nederlandse ondernemers.

Doelgroep & Aanmelden

Bent u actief in de land- en tuinbouwsector of in duurzame stedelijke ontwikkeling? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Chinese bedrijven, de lokale markt verkennen of uw relaties in China verstevigen? Om de missie voor alle deelnemers zo interessant mogelijk te maken, leggen we de nadruk op bedrijven en kennisinstellingen die binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Ga dan van 16 tot en met 23 november mee met de handelsmissie naar China. Lees meer over het voorlopige programma, Heeft u interesse in deelname? Meld u aan vóór 2 november. Heeft u nog vragen over de missie? Neem dan contact op met Emiel Mulder,( emiel.mulder@rvo.nl) voor meer informatie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.