CN smartphones krijgen echter voet aan wal in NL – Nieuwsbericht | DCCC

Chinese smartphones krijgen echter voet in Nederland - Nieuwsbericht | DCCC Nov. 17 – Huawei doet, mede vanwege de ingewikkelde naam, niet bij iedereen een belletje rinkelen. Langzamerhand krijgen de Chinese smartphones echter voet aan wal in Nederland, Smartphone uit China rukt op.

Sinds 2012 probeert de Chinese telefoonfabrikant Huawei de Europese markt te veroveren. In een aantal landen zoals Spanje staat het merk al op de tweede plaats achter Apple. Nederland lijkt nog niet zover. In de Chinese miljoenenstad Shenzhen bezocht ik de Huawei-campus waar 60.000 mensen werken en kreeg ik inzicht in de volgende stap van het bedrijf: de Huawei Mate 10 Pro.

Op 20 november gaat deze nieuwe smartphone de strijd met Samsung en Apple aan, te beginnen met de prijs: €799. De kracht van de Mate 10 Pro is zit ’m in de nieuwe Kirin 970-chip. Deze heeft bijzonder veel rekenkracht en is bovendien voorzien van kunstmatige intelligentie. Daardoor leert het toestel van je en kan zo beter op je wensen anticiperen.

Zo wordt het makkelijker om kwalitatief goede foto’s te maken met de Mate 10 Pro. Niet alleen beschikt het toestel over de nieuwste generatie Leica-lenzen, maar bij het fotograferen past de smartphone ook in een fractie van een seconde de camera-instellingen aan door het object voor de lens (mens, dier, bloem of tekst) snel te identificeren.

Tekst lijkt wat vreemd, maar met Microsoft Translate kun je automatisch woorden vertalen door de camera erop te richten. Huawei vergeet het goedkopere segment niet; op 6 december verschijnt de Mate 10 Lite voor €349.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.