NL-KPN lanceert CN-WeChat Go in Europa – Nieuwsbericht | DCCC

NL-KPN lanceert CN-WeChat Go in Europa – Nieuwsbericht | DCCCJul. 17 – Nederlandse KPN heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met China’s grootste internetbedrijf Tencent, eigenaar van de messagingdienst WeChat, en Sunway Culture Media, een vooraanstaande Chinese internetvideo- operator, om de WeChat Go SIM kaart te lanceren voor Chinese toeristen die naar Europa reizen.

Naast bellen en 4G-datadiensten biedt de WeChat Go SIM-kaart-propositie ook extra functionaliteiten zoals reisinformatie, Chinese video-content, top ups en sociale media in één applicatie om Chinese reizigers in alle EU-landen te ondersteunen.

De propositie zal vanaf begin juli beschibaar zijn op China’s bekende e-commerce platforms, luchthavens en populaire bestemmingen voor Chinese reizigers in Europa. WeChat werd in 2011 gelanceerd door Tencent en heeft inmiddels meer dan 850 miljoen gebruikers. De WeChat Go propositie is ontwikkeld door Sunway, dat het grootste videoplatform voor Chinese content in het buitenland beheert.

Vorig jaar vonden er bijna 300.000 Chinese toeristen hun weg naar Nederland, zo blijkt uit cijfers van toerismebureau NBTC. Dit jaar zullen dat er naar verwachting zo’n 325.000 zijn en in 2020 is hun aantal opgelopen naar 420.000.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.